Confidenţialitate

Franța: Incidente după calificarea naționalei în finala Cupei Mondiale. Un tânăr a murit și peste 100 de persoane au fost reținute

Mii de francezi au sărbătorit, în stradă, calificarea în finala Campionatului Mondial de Fotbal. Din păcate, au fost și incidente. Peste 100 de persoane au fost reținute de polițiști, iar în Montpellier, un băiat de 14 ani a fost accidentat mortal de o mașină.

„Allez les bleus, allez!”, au scandat mii de suporteri francezi care au sărbătorit în stradă victoria cu 2 la zero în fața Marocului, un rezultat care duce Franța în finala Campionatului Mondial de Fotbal, unde va întâlni Argentina.

 „Aduceți acasă cupa!”, au strigat și au cântat mii de oameni adunați pe Champs-Élysées din Paris.

Unii suporteri au venit cu fumigene și artificii pe care le-au aruncat spre polițiști, așa că aceștia au fost nevoiți să intervină și le-au cerut tututor să părăsească zona Arcului de Triumf.

Cel puțin 115 oameni au fost reținuți de polițiști, majoritatea din Paris, dar mici incidente au fost și în alte orașe unde oamenii au ieșit pe străzi după meci, cum ar fi Bordeaux, Lyon sau Marsilia.

Iar în Montpellier, un băiat de 14 ani a fost lovit de o mașină. Le Parisien scrie că adolescentul s-a apropiat de o mașină care avea arborat drapelul Franței și a încercat să-l smulgă, moment în care șoferul a intrat cu mașina în mulțimea de tineri aflați pe stradă.

În drum spre spital, băiatul accidentat a intrat în stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat.

În total, au fost 10.000 de polițiști și jandarmi mobilizați să asigure ordinea după meci, iar mulți dintre ei au stat de pază în preajma magazinelor de lux, pentru a preveni jafurile.

Foto: Colaj Twitter

Citește și: Iran: Un fotbalist de la națională așteaptă să fie executat, după ce a militat pentru drepturile femeilor