CNATDCU: Gabriel Oprea a plagiat ,,în bună parte,,

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor Universitare propune retragerea titlului de doctor în drept fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Președintele CNATDCU, Viorel Barbu, a declarat că decizia a fost luată după ce membrii comisiei de specialitate din cadrul Consiliului au hotărât, în unanimitate, că Oprea a plagiat în ,,bună parte,,.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Gabriel Oprea a obținut titlul de doctor în drept în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universității din București, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.

Ulterior,  el a devenit coordonator de doctorate la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul, instituție de învățâmânt care aparține SRI.

Anul trecut, Academia Mihai Viteazul a anunțat că Gabriel Oprea nu mai coordonează lucrări de doctorat.

Ulterior, în luna martie a acestui an, nouă doctoranzi ai instituției  au cerut retragerea titlului de doctor, cei mai mulți dintre aceștia având lucrări coordonate de Gabriel Oprea.

Potrivit unor surse citate de news.ro,  cei care au cerut retragerea titlului de doctori sunt: Radu Stroe, fost ministru de interne, Mihai Stănişoară, fost ministru al Apărării, Bogdan Licu, procurorul general adjunct al României, Daniel Moldoveanu, fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate, Romeo Raicu, fost şef al Comisiei parlamentare de control al SIE, Mihail Tudose, fost ministru al Economiei, Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2, Adela Popescu, fosta secretară a lui Gabriel Oprea şi Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea.

 

Update:

După anunțul, CNATDCU, Gabriel Oprea a anunțat pe pagina sa de facebook că va contesta decizia CNATDCU.

Dacă hotărârea va fi menţinută, fostul vicepremier spune că se va adresa Justiţiei pentru că spune el, în anul 2000, a scris o lucrare de doctorat, ”respectând toate normele academice şi legale în vigoare la momentul respectiv”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS