CNAS îi amenință cu sancțiuni pe medicii care refuză să-i trateze pe pacienții care nu au intrat în posesia cardului de sănătate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate îi amenință cu sancțiuni dure pe medicii care refuză să-i trateze pe pacienții care nu au intrat încă în posesia cardului.

Președintele CNAS – Vasile Ciurchea – spune că vor fi controale și, acolo unde se vor constata abateri, doctorii riscă să rămână chiar fără contract de muncă:

Vizate de controale vor fi și farmaciile – mai spune Vasile Ciurchea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toți pacienții care nu au primit deocamdată cardul de sănătate vor putea beneficia de servicii medicale decontate de stat și vor putea fi internați – spune președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

El a făcut aceste precizări după ce mai multe spitale și cabinete medicale au afișat anunțuri, potrivit cărora, în lipsa cardului, pacienții nu primesc rețete.

Medicii s-au plâns că nu pot activa cardurile de sănătate, deoarece sistemul este blocat sau funcționează greoi. Problemele vor fi rezolvate în cel mult două săptămâni – promite președintele Casei de Asigurări de Sănătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, mii de români continuă să formeze cozi la Casele de Sănătate, pentru a intra în posesia cardului.