Confidenţialitate

Cluj: Directorul general al CNAIR, suspendat din funcție. Eugen Cecan a avut concediu medical plătit timp de 938 de zile | AUDIO

Directorul general al CNAIR Cluj a fost suspendat din funcție după ce, în ultimii șapte ani, a avut concediu medical plătit timp de 938 de zile. Eugen Cecan a apelat la acest pretext pentru a nu fi concediat după ce a fost acuzat de delapidare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eugen Cecan ar fi adus foi de concediu de la mai mulți medici, cu diferite afecțiuni de care ar fi suferit. De la cardologie, până la neurologie și chiar și chirurgie, scrie ZiardeCluj.ro.

În 2022, acesta era suspendat din funcție și trimis în judecată pentru delapidare, fiindcă s-ar fi folosit de mai mulți angajați care ar fi lucrat la ferma familiei sale.

Ordinul nu a intrat în vigoare, deoarece Cecan a intrat… în concediu medical pentru 477 de zile.

Potrivit legii, acesta ar fi trebuit să se prezinte la comisia medicală, dacă ar mai fi vrut să continue concediul, pentru analize medicale complexe.

Decizia oficială de suspendare din funcție a fost luată săptămâna trecută.

Potivit aceleiași surse, care citează mai mulți colegi ai fostului director, Eugen Cecan ar mai fi apelat la acestă metodă. În perioada 2017-2019, directorul a stat în concediu medical 461 de zile, fiind din nou suspendat din funcție.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Prahova: Polițiștii au deschis dosar penal după explozia de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploieşti | AUDIO