Confidenţialitate

Cluj: Numărul cazurilor noi de Covid-19 s-a triplat în primele patru zile din 2022 | AUDIO

În primele patru zile ale anului, numărul infectărilor cu Covid-19 s-a triplat în Cluj, și a ajuns astăzi la 360. De la 1 ianuarie până astăzi, s-a dublat și numărul pacienților din secțiile de Terapie Intensivă, iar rata de infectare din municipiul Cluj-Napoca urcă vertiginos spre 2 la mia de locuitori. 

În județul Cluj se înregistrează cifre comparative cu luna noiembrie a anului trecut. Astfel, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 360 într-o singură zi, de trei ori mai mult decât în prima zi din 2022.

De asemenea, de la începutul anului, a crescut de două ori numărul celor ajunși în stare gravă la ATI, mai exact de la 15 la 32, după cum a crescut la peste 200 și numărul pacienților internați pe secțiile spitalelor Covid.

Dacă pe 1 ianuarie incidența cazurilor de Covid la mia de locuitori din județ era de 0,85, miercuri aceasta a ajuns la 1,21, o creștere semnificativă înregistrându-se chiar în Cluj-Napoca, unde rata de infectare este de aproape 2 la mia de locuitori.

În ce privește vaccinarea, de la începutul anului și până marți, numărul dozelor administrate a crescut de peste 7 ori, de la 196 la peste 1.500 într-o singură zi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Sandu Mureșan

Citește și: Capitala va avea cel puțin 13 centre de evaluare a bolnavilor Covid-19 cu forme ușoare și medii. Tratamentul va fi gratuit | AUDIO