Confidenţialitate

Cluj-Napoca, orașul cu cele mai mari prețuri ale locuințelor: Peste 2000 de euro pe metru pătrat | AUDIO

Municipiul Cluj-Napoca rămâne și la începutul lui 2022 lider național al orașelor cu cele mai mari prețuri ale locuințelor. Mai mult, în ultimele trei luni, prețul apartamentelor în Cluj-Napoca a crescut deja cu 5 procente în ultimele trei luni, și a depășit valoarea de 2.000 de euro/metru pătrat.

În analiza efectuată de portalul imobiliare.ro, Clujul conduce detașat la nivel național, cu 2.060 de euro/metru pătrat util, la mare distanță de București, unde prețul mediu al locuințelor este de 1.640 euro. Urmează apoi Brașovul, cu 1.430, Constanța, 1.380 de euro, sau Iașiul, unde prețul este de sub 1.200 de euro/metru pătrat.

Practic, pe un apartament vândut în Cluj-Napoca, se pot cumpăra alte două în Oradea, unde prețul pe metru pătrat este de doar 1.100 de euro.

Prețul uriaș cerut la Cluj pe o locuință este reflectat și de una dintre ultimele cereri de pe piața clujeană: o garsonieră de doar 13 metri pătrați, pentru care au fost solicitați numai puțin de 27.000 euro, adică un preț de circa 2.076 euro/metru pătrat.

Potrivit analizei menționate, nivelul actual al prețurilor proprietăților rezidențiale este, la nivel național, cu 12% mai mare față de perioada similară a anului anterior.

De asemenea, în 2021 au fost tranzacționate la nivelul întregii țări aproape 700.000 de imobile, cu aproape 16% mai multe decât în 2020.

Sursa foto: Unsplash / Grant Lemons

Citește și: Propuneri diferite în coaliție pentru creșterea veniturilor. PNL vrea reducerea contribuțiilor, PSD cere reglementarea prețurilor | AUDIO

Autor: Sandu Mureșan

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.