CLUJ: Elevii vor fi duși la școală cu autobuzele, după modelul american

School bus” de Cluj este un proiect experimental lansat de Compania de Transport Public.

Mai multe autobuze vor fi puse la dispoziția unor școli și astfel se va asigura transportul copiilor de la adresele de domiciliu, la școală și înapoi acasă – transmite corespondetul Europa FM, Cătălin Suciu.

Este vorba de autobuze școlare cu circuit închis.

Deja au fost alese două școli din oraș pentru acest experiment. E borba de școlile Nicolae Bălcescu și Avram Iancu.

Copiii care studiază în clasele primare la aceste școli ar urma să fie transportați cu autobuze ale Companiei de Transport Public din apropierea casei până la unitatea de învățământ.

Directorul companiei de transport, Liviu Neag, a anunțat că în prezent se studiază traseele, rute care nu vor urma liniile obișnuite.

Compania de transport a înregistrat deja mai multe adrese ale copiilor de la cele două școli și urmează să aibă o întâlnire cu un comitet al părinților pentru a-i convinge pe toți să-și lase copiii să meargă cu autobuzul școlar către instituțiile de învățământ.

Părinții sau bunicii nu vor avea voie să urce în autobuzele școlare. Copiii vor fi însă supravegheați de un reprezentant al Poliției Locale și preluați de agentul de pază al școlii.

În Cluj sunt mari probleme în privința traficului în zonele centrale, multe artere fiind blocate de mașini ale părinților veniți să-și aștepte copiii la ieșirea de la ore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS