Confidenţialitate

Cliff Williams, de la AC/DC, se retrage din muzică

Basistul trupei hard rock AC/DC, Cliff Williams, a decis să se retragă din industria muzicală şi nu va mai lua parte nici la sesiunile de înregistrări alături de membrii trupei, după ce ia sfârşit turneul programat în acest an “Rock Or Bust World Tour”, potrivit contactmusic.com.

Cliff Williams a decis să se retragă din muzică când turneul programat pentru acest an va lua sfârşit, odată cu show-ul ce va fi susţinut pe 20 septembrie, la centrul Wells Fargo, din Philadelphia, Pennsylvania.

Trupa a devenit un ”animal schimbat” de-a lungul anilor, din cauza pierderii foştilor membri ai trupei: Malcolm Young, Phil Rudd şi Brian Johnson, spune basistul trupei.

”Este tot ce am ştiut timp de 40 de ani, dar după acest turneu, renunţ la înregistrări şi alte turnee”, a declarat Cliff.

În 2014, co-fondatorul AC/DC, Malcolm Young, s-a retras din activitate, din cauza faptului că suferă de demenţă severă, iar toboşarul Phil Rudd – care a fost înlocuit de Chris Slade – a fost condamnat la opt luni de arest la domiciliu, în 2015, pentru că a ameninţat o persoană cu moartea.

Ghinionul a lovit trupa australiană şi în acest an. Fostul vocalist Brian Johnson, care a fost înlocuit de solistul trupei Guns N’ Roses, Axl Rose, a trebuit să renunţe la actualul turneu, din cauza riscului de a-şi pierde auzul.

Cliff Williams s-a alăturat grupului AC/DC la mijlocul anului 1977, iar primul album înregistrat alături de rockeri a fost “Powerage”, în 1978.

Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum “Back in Black”, “Big Jack”, “Thunderstruck”, “Black Ice”, “You Shook Me All Night Long”, “Let There Be Rock”, “Highway to Hell” şi “For Those About to Rock (We Salute You)”, iar albumele sale s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.