Confidenţialitate

Ciucă a trimis Corpul de Control la Ministerul Mediului, în urma scandalului Blue Air. Există suspiciuni că blocarea contului a fost ilegală | AUDIO

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat, vineri dimineață, că a trimis Corpul de Control la Ministerul Mediului, în urma scandalului Blue Air. Administrația Fondului pentru Mediu a blocat conturile companiei aeriene pentru neplata unor datorii de aproape 29 de milioane de lei, mare parte din sumă reprezentând taxe pentru emisiile de dioxid de carbon.

Premierul a fost întrebat de jurnaliști dacă sunt suspiciuni că blocarea conturilor a fost ilegală:

„Există și astfel de suspiciuni, motiv pentru care corpul de control va identifica care au fost adevăratele cauze așa cum am spus și exact cum am menționat încă de la început, pe de o parte ne asigurăm că cetățenii trebuie să beneficieze de sprijinul statului atunci când se găsesc în fața unor astfel de situații, iar pe de altă parte cei care au greșit trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Surse guvernamentale afirmau ieri că Agenţia Fondului pentru Mediu nu ar fi trebuit să blocheze conturile Blue Air, deoarece se află în stare de concordat, iar ministrul Tanczos Barna nu ar ştiut de această decizie care a fost luată de un funcționar.

Între timp, compania aeriană Blue Air a anunțat că toți pasagerii care au cumpărat bilete la zborurile anulate își vor primi banii înapoi doar dacă va firma fi cumpărată de un investitor, iar discuții în acest sens sunt purtate în prezent cu doi potențiali investitori.

Citește și: Blue Air anunță că va returna banii pentru zborurile anulate doar dacă un presuspus investitor va cumpăra compania