Cipru interzice accesul turiștilor români

România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Cetățenii proveniți din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Republica Cipru.

Conform noilor măsuri, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis cetățenilor care vin din statele incluse în categoria C, după cum urmează:

– cetățeni ciprioți și cetățeni străini cu rezidență legală în Republica Cipru, cu condiția ca aceștia să aibă asupra lor un act de identitate, respectiv atestatul de rezidență (foaia galbenă).

– alte categorii de persoane care provin din state încadrate la categoria C doar cu condiția obținerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Aceștia trebuie să trimită un email la adresa covid19@crmd.moi.gov.cy, în care să prezinte motivele pentru care doresc să efectueze călătoria, anexând documentele justificative, și să aștepte eliberarea permisului.

Pasagerii din țările aparținând categoriei C sunt obligați să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile.

Lista statelor din care este permisă intrarea în Republica Cipru este actualizată, săptămânal, de către Ministerul cipriot al Sănătății, în funcție de datele epidemiologice din fiecare țară ;i poate fi consultată pe site-ul https://www.pio.gov.cy/coronavirus/en/fly.html

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Nicosia: 00357 22495333, 00357 22517333, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al ambasadei: 00357 97812277.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS