Confidenţialitate

Ciprian Ciucu: „Nu intenționez să candidez la Primăria Generală. M-aș duce acolo în anumite condiții și sunt convins că nimeni nu mi le va accepta” | VIDEO

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și președintele PNL București, a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. „Nu intenționez să candidez la Primăria Generală”, a spus Ciprian Ciucu la Europa FM. Motivele? „M-aș duce acolo în anumite condiții, iar aceste condiții sunt convins că nimeni nu mi le va accepta”. Însă, primarul Sectorului 6 atrage atenția asupra modului în care se pune problema atunci când se discută despre preluarea conducerii Primăriei Capitalei: „Întrebarea este <<cine este în stare să fie primar?>>”, nu „cine vrea sau cine poate să fie candidat”.

Ciprian Ciucu: „M-aș duce acolo în anumite condiții, iar aceste condiții sunt convins că nimeni nu mi le va accepta”

„La nivel uman, personal, vă dați seama că după ce muncești trei ani, patru ani – acum am doar doi – ai multă muncă în spate cu multe proiecte – eu sunt singurul primar care a organizat toate instituțiile, am desființat două instituții, am făcut analize funcționale, au plecat oameni, am adus oameni din Ministere, din agenții pe poziții de middle management, top management – deci am o muncă fabuloasă în spate cu zeci de proiecte de investiții semnificative de la școli, creșe, grădinițe, parcuri mari care nu au existat până acum, străzi de la zero.

Un spital mă chinui să demarez. Multe astfel de proiecte. Pentru mine și pentru orice om care se implică – nu vreau să pară că mă laud, dar la atât de mult și permanent cum sunt eu… să o iau de la capăt este cumva inuman.

Adică volumul de muncă este fabulos. Deci la nivel uman, mie mi-ar fi relativ greu să mă adaptez și doar m-aș duce acolo în anumite condiții, iar aceste condiții sunt convins că nimeni nu mi le va accepta sau nu-mi poate oferi garanția lor”, a spus Ciprian Ciucu la Europa FM.

Ciprian Ciucu: „În lipsa unor reforme structurale și legislative, nu aș performa cu mult mai bine decât au făcut-o Sorin Oprescu, Gabriela Firea sau Nicușor Dan”

„Da, sunt genul de primar care nu vreau să fiu primar general doar așa ca să fiu, pentru că în lipsa unor reforme structurale și legislative serioase nici eu – poate aș performa puțin mai bine decât foștii primari, că am ceva experiență – nu aș performa cu mult mai bine decât au făcut-o Sorin Oprescu, Gabriela Firea sau Nicușor Dan. Deși este clar că nivelul de pregătire în zona administrației, dintre noi, este destul de mare – totuși, eu am lucrat ani de zile în consultanță pentru administrația publică și nu în România, ci în afara României. Acele condiții pe care eu le-aș pune nu mi le poate oferi nimeni. […] În acest moment, nu intenționez să candidez la Primăria Generală”, a adăugat primarul Sectorului 6.

Ciprian Ciucu: „Punem greșit problema și întrebarea <<Cine vrea să fie primar”. Trebuie să întrebăm <<cine este în stare să fie primar?>>”

Întrebat dacă mai vrea un mandat la Sectorul 6, Ciprian Ciucu a spus că „Evident”.

„Nici nu se pune problema aș vrea un mandat la Sectorul 6 pentru că primăriile care au performat au avut primari cel puțin două mandate, trei mandate pentru că birocrația este atât de mare din momentul în care inițiezi ceva până când execuți și trebuie să te ții cu dinții de acele proiecte pe care le-ai început, care vor modifica sau care vor schimba în bine viața oamenilor”, a mai spus Ciprian Ciucu la Europa FM.

Întrebat dacă PNL va avea candidatul lui, președintele PNL București a spus că: „Eu mi-aș dori să avem candidatul nostru, nu neapărat să fiu eu. Se pune foarte greșit problema, cu toții punem greșit problema: cine vrea sau cine poate să fie candidat? Punem foarte greșit această problemă. Sau această întrebare. Întrebarea este <<cine este în stare să fie primar?>>”.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: PNL nu îi retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan, dar nemulțumirile rămân. „Vine iarna, nu putem să lăsăm Primăria fără majoritate”, spune Ciprian Ciucu | AUDIO