Confidenţialitate

Ciolacu: PNL este dispus să sacrifice totul pentru o mână de voturi!

Liderul PSD consideră că actuala guvernare este depășită de criza sanitară provocată de înmulțirea cazurilor de coronavirus.

„După ce a pierdut lupta cu pandemia, Orban l-a chemat pe Iohannis să prezideze eşecul guvernării PNL, ca să salveze aparenţele. Dar adevărul este că sunt dispuşi să sacrifice tot pentru o mână de voturi!!!”, a scris Marcel Ciolacu, joi seara, pe Facebook.
Șeful statului a participat la şedinţa cabinetului condus de Ludovic Orban, unde a propus înăsprirea restricțiilor împotriva epidemiei de SARS-CoV-2.

”Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise la ora 21.00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent de locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.

Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a completat că noile restricții se aplică de luni.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie începe vineri, la ora 7.00, şi se va încheia la 5 decembrie.

Evenimenele de promovare a candidaților se vor desfășura în condiţii similare celor de la alegerile locale, cu respectarea regulilor sanitare impuse de actualul context epidemiologic.

Astfel, întrunirile şi evenimentele electorale desfăşurate în spaţiul închis se vor desfăşura cu cel mult 20 de persoane, iar cele în aer liber cu cel mult 50 de persoane.

În cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează sau formează un grup este limitat la 6, iar pentru acţiunile „din uşă în uşă” la 2 persoane, acestea fiind obligate să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata interacţiunii cu cetăţenii, menţinând distanţa fizică de cel puțin un metru față de orice altă persoană.

Șeful statului consideră că alegerile parlamentare trebuie organizate indiferent de actualul context epidemiologic.

„Naţiunile puternice ţin la alegeri democratice chiar şi în condiţii de criză”, a afirmat Klaus Iohannis, joi seară, la începutul şedinţei de Guvern la care a fost prezent și a propus înăsprirea restricțiilor pentru controlul epidemiei.

Președintele a dat drept exemplu scrutinul prezidenţial desfăşurat din Statele Unite ale Americii.

„Există multe discuţii în spaţiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democraţia nu poate fi pusă în paranteză. Democraţia trebuie garantată şi democraţia se garantează prin alegeri, prin alegeri libere şi naţiunile puternice ţin la alegeri democratice, chiar şi în condiţii de criză”, a punctat şeful statului.