Confidenţialitate

Coronavirus în România: Circulația pe timpul nopții va fi interzisă, iar programul magazinelor se reduce

Klaus Iohannis a anunțat noi restricții în România, în urma unei ședințe de Guvern în care a fost analizatp evoluție epidemiei COVID-19 în România.

”Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise la ora 21.00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent de locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.

Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice”, a spus Klaus Iohannis, în ședința de Guvern din această seară.

Premierul Ludovic Orban a completat că noile restricții se aplică de luni.

România înregistrează joi un nou record negativ în privința cazurilor COVID-19. Ultimele zile au fost marcate de depășirea numărului de cazuri noi, a pacienților în stare gravă, internați la ATI, dar și al persoanelor care și-au pierdut viața după ce au piedut lupta cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi, 5 noiembrie, alte 9.714 infecții cu coronavirus și 121 de decese din cauza COVID-19. Numărul pacienților internați la ATI a urcat la 1.014, record, față de 1.001 ieri.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 37.742 de teste.

Este a treia zi la rând cu nou record de cazuri, cu creșteri de aproximativ o mie de cazuri zilnic.

Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat  alte 8.651 de infecții cu coronavirus și 146 de decese din cauza COVID-19, după 36.558  de teste.

Marți, Grupul de Comunicare Strategică anunța alte 7.733  de infecții cu coronavirus și 120 de decese din cauza COVID-19, după  30.439 de teste.

Precedentul record de cazuri (6.546) fusese atins vineri, 30 octombrie, când a fost și a doua zi în care bilanțul zilnic a trecut pragul de șase mii de infecții.