Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre aplicarea legii care scoate jocurile de noroc în afara localităților care au sub 15.000 de locuitori: „Vrem să curățăm rapid de păcănele 90% dintre localitățile țării”

Guvernul a început aplicarea noii legi care interzice jocurile de noroc în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, declară premierul Marcel Ciolacu. Cei care nu își mută urgent aparatele ar urma să rămână fără licență, potrivit unui anunț al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, mai spune prim-ministrul. Legea care scoate aparatele de jocuri de noroc din localitățile care au sub 15.000 de locuitori a intrat în vigoare luni, 29 aprilie, după ce a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu: „Cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență, conform unui anunț transmis deja de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc”

„Vreau să anunț că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență, conform unui anunț transmis deja de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Nu va exista nicio întârziere, vrem să curățăm rapid de păcănele 90% dintre localitățile țării, urmând să facem regulile pentru cele 10% rămase în acest moment”, a precizat Marcel Ciolacu marți, la începutul ședinței de Guvern.

Luni, președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis a spus că, deși au existat presiuni din partea industriei jocurilor de noroc, legea va fi pusă în aplicare.

Alfred Simonis: „Legea se va pune în aplicare în forma pe care am trecut-o prin Parlamentul României”

„Legea pe care am inițiat-o a intrat în vigoare după ce a fost promulgată de președintele României. În ciuda tuturor presiunilor și amenințărilor făcute de reprezentanții acestei industrii care a nenorocit zeci de mii de familii și a distrus destine, legea se va pune în aplicare în forma pe care am trecut-o prin Parlamentul României. Aș vrea să fie foarte clar, această lege este un prim pas pe care l-am făcut, așa cum am mai spus în repetate rânduri”, a scris luni pe pagina sa de Facebook Alfred Simonis.

Pasul următor ar fi ca jocurile de noroc să fie scoase și din marile orașe, a mai spus președintele Camerei Deputaților.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Guvernul dă asigurări că pensiile românilor vor fi plătite înainte de Paște, dar și că acestea vor fi livrate integral după recalculare | AUDIO