Confidenţialitate

Guvernul dă asigurări că pensiile românilor vor fi plătite înainte de Paște, dar și că acestea vor fi livrate integral după recalculare | AUDIO

Guvernul va avea bani pentru plata pensiilor după recalcularea lor – care ar trebui să se încheie în luna septembrie. Premierul a deschis ședința de Guvern de astăzi cu anunțul că toate pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale și cu mesaje de liniștire pentru opinia publică. Sunt bani pentru pensionari, mai spune Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu: „Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii, de altfel, sunt deja prinși în buget pentru întreg capitolul de pensii!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Știu și sunt ferm convins că vor mai fi până atunci zeci de știri că nu sunt banii necesari. Însă datele din primul trimestru arată clar: avem o majorare a încasărilor din contribuțiile sociale cu peste 22%! Acesta este efectul creșterii numărului de locuri de muncă și a salariilor. Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii, de altfel, sunt deja prinși în buget pentru întreg capitolul de pensii!”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de marți.

Mesajele premierului vin după ce ministrul de finanțe a avertizat că – din cauza cheltuielilor excesive din sectorul bugetar – vistieria statului se golește și nu mai sunt bani pentru salarii și majorarea pensiilor. Premierul spune și că introducerea sistemului E-factura a adus mai mulți bani la buget, iar azi Executivul discută optimizarea sistemul Ro-E Transport, prin care se monitorizează transporturile de mărfuri de peste 10.000 de lei.

Premierul Marcel Ciolacu: „Deja avem o creștere cu 19% a veniturilor în primul trimestru”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aprobăm o Ordonanță de Urgență preluând observațiile mediului privat de a optimiza funcționarea Sistemului RO e-Transport și corelăm și normele de aplicare a Codului fiscal cu obligația firmelor de a transmite factura electronică prin sistemul RO e-Factura. Sunt convins că aplicarea noilor prevederi va însemna un plus tot mai însemnat la veniturile bugetului. Deja avem o creștere cu 19% a veniturilor în primul trimestru”, a declarat Marcel Ciolacu.

România înregistrează un deficit bugetar de peste 2% după primele trei luni ale anului iar luna trecută gaura bugetară crescuse cu aproape 7 miliarde de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Tribunalul Vaslui a exclus din dosarul de mită al lui Dumitru Buzatu înregistrări ale unor convorbiri între fostul președinte al CJ Vaslui și denunțătorii săi | AUDIO