Confidenţialitate

Ciolacu: Impozitarea pensiilor speciale, singura soluție pentru România în acest moment, deși nu poate fi aplicată din 2023 | AUDIO

Până vineri, Coaliția de Guvernare va lua o decizie în privința măsurilor fiscale discutate în ultima perioadă, anunță președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Este vorba despre supraimpozitarea pensiilor speciale, a salariilor mari sau taxa de solidaritate pentru companii. Impozitarea progresivă nu poate fi aplicată de anul viitor, dar e o soluție, spune șeful social-democraților:

„Cred că singura soluție corectă este impozitarea acestor pensii speciale, mai mult a pensiilor speciale. Când ieși din activitate ai pensie mai mari decât când veniturile de când erai în activitate. Știu și eu, știți și dumneavoastră că această impozitare progresivă nu poate fi implementată începând de la anul, dar eu continui să suțin impozitarea progresivă și cred că este singura soluție pentru România în acest moment”, a spus Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Finanțe le va prezenta azi colegilor săi din PSD măsurile fiscale avute în vedere pentru creșterea veniturilor bugetare și reducerea cheltuielilor. Discuții similare vor avea loc și la PNL mai declară Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Deficitul bugetar la finalul primelor 5 luni ale anului 2022: Peste 1,5% din PIB | AUDIO