Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, ieșire dură la adresa colegilor din coaliție din cauza Codului Fiscal: „M-am săturat” | AUDIO

Liderul PSD amenință că social democrații ar putea ieși de la guvernare. Într-o declarație fară precedent de dură, Marcel Ciolacu a acuzat PNL că nu acceptă să schimbe Codul Fiscal astfel încât povara suportată de contributori să se echilibreze între oamenii care plătesc taxele și marile companii.

Președintele PSD sugerează că liderii liberali se lasă influențați de oamenii de afaceri:

„Vrem să respectăm aceste principii și să creem ceva normal, fundamentat și corect și just sau vrem în continuare, prin bule papale și prin influențe asupra unor oameni politici să avem în continuare niște privilegii? Ne dorim o societate normală, justă, în care efortul este comun, sau vom continua să fim pompierii de serviciu, eu nu-mi doresc acest lucru și nici PSD-ul, sau să facem parte dintr-o coaliție?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul PSD cere insistent de mai multe luni introducerea impozitării progresive și eliminarea cotei unice, de 16%.

Ciolacu susține că acest sistem nu se mai susține întrucât nenumărate categorii sunt exceptate și astfel minusul la buget este de 64 de miliarde de lei:

„M-am săturat, s-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile, eu n-am pensie specială. Cred că în zona de pensii speciale, ne-a zis și CCR-ul, trebuie venit cu o impozitare progresivă în funcție de venit și închidem acest subiect în România. M-am săturat ca la fiecare discuție, așezat, să apară tot felul de tiriplici care vin și-și dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică, care nu mai există.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciolacu a și explicat de ce excepțiile fiscal au fost bune la momentul introducerii dar acum nu mai sunt eficiente:

„Avem excepții, de exemplu pentru zona de construcții, excepția era ca de la salariul minim să ajungi până la 3.000 de lei, să ai un salariu bun pentru ca oamenii să nu mai plece din țară și să rămână în România. Ne-am trezit că aceste excepții sunt până la 30.000 de lei. La fel, în agricultură se impunea și în industria alimentară în acest moment pentru că excepțiile sunt nu pentru toată perioada, sunt pentru o perioadă limitată. Mai mult, sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar printr-o conjunctură cum este pandemia au avut niște rezultate excepționale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, România și-a asumat prin PNRR să reformeze Codul Fiscal în acest an. Noul Cod ar trebui adoptat în această lună pentru a putea intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea