Confidenţialitate

Dan Schwartz, consultant fiscal: Taxa de solidaritate este o măsură ridicolă, cu iz socialisto-populist | VIDEO

Dan Schwartz, consultant fiscal, a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Piața Victoriei”. Este taxa de solidaritate o măsură bună? Dan Schwartz a explicat că nu, ba mai mult, este o idee „ridicolă”.

„În primul rând mi se pare ridicolă. În al doilea rând, nu văd niciun motiv pentru a supraimpozita performanța. Cu cât ești mai bun, cu cât ai profituri mai mari, cu cât activitatea ta este mai eficientă, cu atât statul simte nevoia să te penalizeze”, a spus Dan Schwartz, consultant fiscal, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Schwartz, consultant fiscal: Niciun ban din taxa de solidaritate nu va ajunge la educație sau învățământ, ci cel mult la pensiile parlamentarilor

„Orice suprataxări de sume din profiturile companiilor le limitează capacitatea de a crea, de a investi, de a inova. Pe termen lung, duce la scăderea ritmului de creștere economică a unei țări. Este o măsură cu iz socialisto-populist care vine și spune <<marii profitori ai economiei trebuie să trimită banii aceștia acolo unde vrem noi, adică la educație și învățămân>>. Eu vă garantez că dacă se întâmplă asta, nu va ajunge niciun ban nici la educație, nici la învățământ, ci cel mult la pensiile parlamentarilor”, a adăugat Dan Schwartz, consultant fiscal, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei” moderată de Tudor Mușat

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Nicolae Ciucă: Executivul vrea să apeleze la o măsură de compensare, pentru 3 luni, pentru stoparea creșterii prețurilor carburanților