Ciolacu, despre prelungirea stării de alertă: Am constat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România

Liderul PSD a declarat, miercuri, că decizia Guvernului de a nu mai trimite în Parlament Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă este ”cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului”.

Marcel Ciolacu precizează că formațiunea pe care o conduce va sesiza Curtea Constituţională, iar parlamentarii formaţiunii lucrează deja la moţiunea de cenzură care va fi depusă în a doua zi după încheierea stării de alertă.

”Aseară, la ora 21.30, când am primit documentele către publicare, am constat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce priveşte restrângerea de drepturi şi liberăţi ale românilor. Nu se poate face fără lege în Parlament”, a declarat, miercuri, șeful social-democraților.

”În faţa acestui abuz, vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare şi vreau să vă anunţ public că începând de astăzi parlamentarii PSD încep să lucreze la textul mnoţiunii de cenzură şi strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură pe care o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Anterior, acesta a reclamat că Parlamentul a fost doar „informat” asupra prelungirii stării de alertă, nu „sesizat”.

”Aceasta este modalitatea prin care eludează voinţa poporului, exprimată prin reprezentanţii săi din Parlament. Este dovada clară că sunt interesaţi doar să-şi continue nestingheriţi hoţiile”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Avocatul Poporului a sesizat la Curtea Constituţională legea prin care a fost instituită iniţial starea de alertă, principalul motiv fiind că o Hotărâre de Guvern nu poate fi suspusă controlului Parlamentului, fiind încălcat principiul separaţiei puterilor în stat.

Curtea Constituţională va dezbate, la 8 iunie, sesizarea depusă de Avocatul Poporului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS