Confidenţialitate

Ciolacu, despre declanșarea alegerilor anticipate: Nu văd unde e criza | AUDIO

Principalul partid de opozitie reacționează, după ce șeful statului și premierul au anunțat că vor să declanșeze alegerile parlamentare anticipate.

Președintele interimar al PSD, Mircea Ciolacu, spune că premierul ar trebui să demisioneze doar în cazul în care Curtea Constituțională le va da dreptate social-democraților sau va stabili că trecerea bugetului de stat prin asumarea răspunderii nu a respectat legislația.

“Nu văd unde este criza și dacă țin cont și de contextul internațional, deja încep să nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize politice în România în acest context internațional și în acest context intern”, a spus liderul PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cazul în care Guvernul Orban își va asuma răspunderea în Parlament și pentru legea care va permite revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, PSD anunță că va sesiza Curtea Constituțională. De asemenea, va depune moțiune de cenzură.

Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au decis că organizarea alegerilor anticipate parlamentare reprezintă cea mai bună soluție pentru România.

Seful Guvernului își dorește ca anticipatele să fie organizate în același timp cu alegerile locale din vară, dar refuză să spună dacă își da demisia.