Ciolacu: De bun simţ ar fi ca premierul Orban să-şi dea demisia | AUDIO

Liderul PSD cere public demisia premierului Ludovic Orban pentru vidul legislativ care urmează stării de urgență, care expiră joi seara. Adoptată de parlament, miercuri, legea stării de alertă poate intra în vigoare de luni.

Marcel Ciolacu nu exclude ca social-democrații să depună, în viitorul apropiat, o moţiune de cenzură la adresa executivului.

“Luni, ar fi de bun simț ca domnul Orban să-și dea demisia. E de nepermis să ai o astfel de scăpare la un asemenea nivel. Sunt prea multe lucruri care se întâmplă de două luni de zile, de când ne luptăm cu această pandemie, în care lucrurile nu funcționează, se iau întârziat, dar nu când te joci cu viețile oamenilor. Să lași un vid legislativ de trei zile și nimeni să nu-și dea demisia sau să nu fie responsabil”, a declarat șeful Camerei Deputaților, miercuri seară, la Antena 3.

”Lucrăm la un proiect politic, legislativ şi economic împreună cu alţi parteneri politici de la alte formaţiuni. În momentul în care vom avea o variantă creionată, vom veni cu o moţiune. Sub nicio formă în această stare de urgenţă sau în stare de alertă”, adăugat Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parlamentul a adoptat, miercuri seară, legea pentru instituirea stării de alertă.

Prevederile actului normativ vor putea intra în vigoare la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS