Ciocolată pentru inimă

Persoanele care, după ce au suferit un infarct, consumă ciocolată au mai puţine riscuri de a muri din cauza unor boli cardiovasculare.

Nu trebuie exagerat însă cu ciocolata, e de ajuns să fie mâncată de cel puţin două ori pe săptămână, spun cercetătorii suedezi.

Consumul de ciocolată este puternic asociat cu reducerea mortalităţii cardiace în rândul persoanelor – non-diabetice – care au supravieţuit unui infarct.

Cel mai adesea, din cauza nivelului de grăsimi şi zahăr, ciocolată nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet.

La studiu au participat 1.200 de persoane non-diabetice, cu vârste cuprinse între 45 şi 70 de ani, care suferiseră un infarct.

Participanţii au fost monitorizaţi pe parcursul a opt ani.

Ei au răspuns unui chestionar cu privire la obiceiul alimentar de a mânca ciocolată, neagră sau cu lapte, dar au fost luaţi în calcul şi factori precum consumul de alcool, obezitatea şi dependenţa de tutun.

Antioxidanţii conţinuţi de boabele de cacao, care se găsesc din plin în ciocolată neagră, sunt ‘responsabili’ de reglarea tensiunii arteriale şi a fluidităţii sângelui.

Însă este foarte importantă concentraţia de cacao din ciocolată.

Până acum, studiile au demonstrat că ciocolata poate reduce mortalitatea la vârsta a treia.