Cine îl va inlocui pe Cristi Minculescu în trupa Iris

Marţi, 28 august, Europa FM a anunţat în premieră despărţirea lui Cristi Minculescu de trupa Iris, alături de care a fost în ultimele două decenii.

Ultimele două concerte ale formaţiei Iris împreună cu Cristi Minculescu vor fi pe 31 august la Iaşi şi 2 septembrie la Bontida, lângă Cluj-Napoca.

Noul solist Iris va fi Toni Şeicărescu (ex-Direcţia 5)

Nelu Dumitrescu – tobe, Relu Marin – clape, Valter Popa – chitară, Doru ‘Boro’ Borobeică – bass şi Cristi Minculescu – voce. Aceasta a fost formula trupei Iris în ultimii 10 ani.

Povestea formaţiei a început acum multă vreme, tocmai în anul 1977. Singurul care a fost la Iris încă de la începuturi este bateristul Nelu Dumitrescu. În formula iniţială mai erau 2 muzicieni: Emil Lechiţeanu la bass, şi Nuţu Olteanu, viitor membru Holograf, la chitară şi voce. Nici unul nu avea mult peste 20 de ani.

În 1974, Nelu era responsabil cu controlul tehnic al calităţii într-o fabrică din Bucureşti. Partea bună este că respectiva intreprindere avea şi un club de muzică al angajaţilor, unde, spre bucuria lui Nelu, exista şi un set de tobe. Nu erau cine ştie ce, dar numai bune ‘să-şi facă mâna’. În 1975, după ce termină stagiul militar la Timişoara, Nelu îi întâlneşte Emil Lechiţeanu şi Nuţu Olteanu şi pun bazele trupei Iris. Iniţial, cei trei repetau pe unde puteau. De exemplu, prima lor sală de repetiţii a fost în fabrică de mezeluri din Popeşti-Leordeni. Nelu, Emil şi Nuţu au venit şi cu numele trupei: Iris, un mod de a vedea şi înţelege lumea prin muzică.