Cine îi va lua locul lui Liviu Dragnea la şefia Camerei Deputaţilor? Ședința începe cu o pauză de consultări – VIDEO

ACTUALIZARE 15:28: Comisia de numărare și validare a voturilor a constatat că au votat 303 deputați, din care 11 voturi au fost anulate. Cu 171 voturi pentru și 120 împotrivă, Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților.

ACTUALIZARE 15:25: Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților. Este așteptat și anunțul oficial, informația fiind pentru moment pe surse.

ACTUALIZARE 15:06: Votul s-a terminat.

ACTUALIZARE 14:30: A început votul pentru înlocuitorul lui Liviu Dragnea la şefia Camerei Deputaţilor

ACTUALIZARE 14:05: După o pauză de consultări prelungită,deputații au revenit în sală pentru a supune la vot propunerea UDMR de amânare a dezbaterii privind alegerea șefului Camerei Deputaților. Propunerea a fost respinsă cu 160 de voturi împotrivă.

După o amânare de mai bine de 20 de minute a începutului ședinței Camerei Deputaților, aceasta a debutat cu o pauză de consultări provocată de UDMR, care a cerut ca dezbaterea să fie amânată o săptămână.

Deputații au decis să ia o pauză de consultări de 30 de minute, după ce au respins inițial cererea UDMR de amânare a dezbaterii.

După alegerile europarlamentare câștigate de Opoziție, prima bătălie politică se  dă azi pentru șefia Camerei Deputaților.

Postul a devenit vacant după ce Liviu Dragnea a fost încarcerat.

Comisia juridică a adoptat două proiecte de hotărâre care vizează vacantarea funcției de deputat și de președinte al Camerei Deputaților ale lui Liviu Dragnea, iar deputații urmează să ia act de aceste hotărâri, în plen.

Coaliția PSD-ALDE mizează pe Marcel Ciolacu, în acest moment chestor al Camerei Deputaților.

Liderul ALDE Călin Popescu Tariceanu spune ca va sprijini propunerea PSD.

Liberalii o propun, în schimb, pe Raluca Turcan, care ar urma să aibă și susținerea USR-PLUS.

Coaliția PSD-ALDE are în prezent 159 de voturi din cele 165 de voturi necesare pentru numirea președintelui Camerei Deputaților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS