Raluca Turcan, candidat comun al opoziției pentru președinția Camerei Deputaților

Raluca Turcan anunță că este propunerea comună a opoziției pentru a prelua funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În tabăra puterii, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că social democraţii încearcă să găsească soluţii astfel încât la conducerea Camerei Deputaţilor să fie numit Marcel Ciolacu, actualmente chestor al Camerei Deputaţilor.

Doamna Turcan se bucură și de sprijinul PMP.

Funcția rămâne vacantă după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare, în urmă cu o zi.

Lider al deputaților PNL, doamna Turcan a spus că prioritățile opoziției rămîn corectarea legilor justiției, dreptatea pentru cetățenii din diaspora și “o gură de oxigen pentru mediul de afaceri, care a fost victimă colaterală”.

Momentul desemnării președintelui Camerei Deputaților poate să pună bazele acestei agende reformatoare de priorități pentru cetățenii României.

Ne-am bucurat să ajungem la un acord de susținere a unui singur candidat din poartea celor trei formațiuni – Partidul Național Liberal, USR și Partidul Mișcarea Populară, în persoana mea, pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților“, a adăugat Raluca Turcan.

Comisia juridică a adoptat, marți, două proiecte de hotărâre care constată că funcțiile de deputat și de președinte al Camerei au rămas vacante.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS