Cine a mâncat din literele de pe afişe şi cum un SMS la 8844 cu textul „PAINE” le poate aduce la locul lor

Mai mulţi internauţi au fost şocaţi să descopere online reclame şi pagini de oficiale de Facebook unde lipseau litere şi s-au grăbit să tragă concluzii greşite. Gestul, considerat extrem, este unul intenţionat pentru a atrage atenţia asupra unei campanii care porneşte de la ideea că „unii copii mănâncă doar litere”.

Cu un SMS la 8844 cu textul PAINE, prin intermediul unei donaţii de 2 euro, viaţa copiilor din mediul rural care sar peste mese sau renunţă la şcoală pentru că aceasta devine un lux poate fi schimbată.

„Trebuie să spargem cercul vicios al lipsei de viitor prin lipsa de educaţie şi să tratăm direct sursa problemelor.

Nu ne putem permite ca, din cauza sărăciei de azi, copiii care vor asigura pâinea de mâine a generațiilor viitoare să rateze șansa sa se dezvolte normal și să-și câștige traiul cu demnitate.

Copiii nu ajung la şcoală pentru că sunt flămânzi, nu au cele necesare şi nu are cine să îi susţină în demersul educaţional. Devin astfel adulţi fără pregătire, cu şanse de angajare reduse, care îşi formează familii cu aceleaşi probleme, generaţie după generaţie”, spune Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania.

Echipa World Vision Romania a pregătit, prin parteneriate la nivel local, condițiile pentru livrarea hranei și asigurarea suportului şcolar în cadrul unităţilor de învăţământ, în cadrul programului „Pâine şi Mâine”.

Toate informațiile privind programul de masă caldă se gasesc pe site-ul dedicat www.painesimaine.ro

În cei 25 de ani de activitate, World Vision a radiografiat starea comunităţilor sărace din zona rurală, studiile realizate arătând că este necesară abordarea din mai multe unghiuri, simultan, a problemei sărăciei.

„În paralel cu proiectele de dezvoltare economică și transformare a comunităţii, trebuie să ţintim la aducerea copiilor la şcoală, asigurându-ne că ajutorul ajunge direct la ei, în forma de care au nevoie. Nu mai avem timp de pierdut”, adaugă Daniela Buzducea.

World Vision Romania oferă celor care vor să se implice mai multe căi simple pentru a ajuta:

• Donaţii directe pe pagina www.painesimaine.ro
• 2 Euro prin SMS cu textul PAINE la 8844
• Direcționarea a 2% din impozitul pe venit până pe 25 mai 2016
• Sponsorizări

Numărul pentru donaţii 8844 este valabil din reţelele Telekom Romania, Orange şi Vodafone Romania.

copiii care mananca litere in 2016

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS