Cine a câștigat Trofeul Cerbul de Aur 2018 – VIDEO

Sâmbătă seară s-a încheiat Festivalul Cerbul de Aur 2018.

Marele trofeu a fost câștigat de Inis Neziri din Albania.  Ea este marea câştigătoare a ediţiei aniversare. Premiul este în valoare de 25.000 de euro.

Artista a interpretat, în concurs, piesele „Dau viața mea pentru o iubire” și „Piedestal”.

Vreau să mulțumesc Teleziunii Române pentru ocazia de a participa la Festival, ca reprezentant al țării mele. Victoria din această seară, în fața unor concurenți atât de buni, este o experiență incredibilă. A fost o competiție extraordinară, un moment de răscruce în cariera mea. Dedic această victorie familiei și echipei mele”, a declarat artista albaneză, potrivit TVR.

Clasamentul și alte premii acordate la Festivalul Cerbul de Aur 2018:

Premiul I – Olivier Kaye, Belgia
Premiul II – Antonia Gigovska, FYR Macedonia
Premiul III – Kelly Joyce, Franța
Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune – Lidia Isac, Republica Moldova
Premiul Municipiului Brașov – Ryan O’Shaughnessy, Irlanda
Premiul Județului Brașov – Damiano Borgi, Italia
Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești – Raluca Blejușcă, România
Premiul Presei Festivalului – Ovidiu Anton, România
Premiul Publicului – Olivier Kaye, Belgia

La Cerbul de Aur, editia aniversată de 50 de ani, au venit peste 5500 de spectatori din Piața Sfatului, pentru a-i asculta pe concurenți, care au urcat pe scena Cerbului de Aur : Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans, Carla’s Dreams și Nicole Scherzinger, James Blunt.

 

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS