Cinci membri ai familiei lui Bercea Mondial,trimiși in judecată pentru santajarea lui Mircea Basescu

În 1 noiembrie 2013, fiul lui Bercea Mondial, i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupție.

Potrivit unui comuniact al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că în 1 noiembrie 2013 Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupție, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au amenințat și pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai și 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, și fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleași amenințări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să îi dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinși în flagrant de procurorii anticorupție.