Confidenţialitate

Cinci artiști români vor lua parte la Festivalul “Saberes e Sabores de Outras Gentes”, din Portugalia

Festivalul “Saberes e Sabores de Outras Gentes” din Redondo sărbătorește convețuirea în armonie a comunităților prezente în sudul Portugaliei. Menirea artiștilor participanți este de a surprinde atmosfera Festivalului în lucrări de grafică și pictură și de a organiza o expoziție în spațiul Centrului Cultural al Municipalității din Redondo.

România va fi reprezentată la Redondo de cinci artiști – Ion Grigorescu, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Andrei Rosetti și Corina Dobre, alături de scriitorul Daniel Nicolescu și Mihail Alexandrescu, fotografie.

Viziunea artiștilor asupra evenimentului va fi împărtășită publicului din România în perioada august-septembrie 2016 printr-o expoziție în București, ce va fi însoțită de lansarea catalogul dedicat proiectului: o alcătuire de lucrări de pictură, fotografie și textul documentar.

Participarea artiștilor români la Festivalului “Saberes e Sabores de Outras Gentes” din Redondo, Portugalia, se va desfășura, în cadrul proiectului Contemporanii, o rezidență artistică organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Lisabona și Centrul Cultural Redondo. Alaturi de România se vor alătura festivalului reprezentanți din mai multe țări printre care China, Marea Britanie, Republica Capului Verde, Brazilia, Tunisia, Belgia, Olanda, etc