Confidenţialitate

Chirii tot mai scumpe în marile orașe. București: Creștere de 11% față de începutul anului 2023 | AUDIO

În Capitală, de exemplu, chiria pentru o garsonieră costă mai mult cu aproape 11 la sută – comparativ cu începutul anului. Creșteri și pe segmentul de apartamente cu 2 camere. Cum motivează analiști aceste scumpiri: oferta tot mai scăzută și o cerere mai mare odată cu întoarcerea studenților pentru noul an universitar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiriile în Capitală

Garsonierele din Capitală se închiriază în această lună în medie cu 320 euro/lună. De la începutul și până la mijlocul lunii septembrie, proprietarii au scumpit chiriile garsonierelor cu 11%, potrivit analizei Imobiliare.ro.

Pentru apartamentele cu două camere – chiria a ajuns la 500 de euro pe lună. Cele mai căutate proprietăți sunt în zonele Militari, Drumul Taberei și Lujerului.

Prețul chiriilor în Cluj Napoca

Cluj Napoca rămâne cel mai scump oraș dacă vorbim de închirierea unei garsoniere – prețul se ridică la 330 de euro/lună în medie. Cu 12 procente mai mult comparativ cu începutul anului.

O creștere importantă în Cluj Napoca s-a obervat în cazul apartamentelor cu 3 camere. Dacă în august o astfel de locuință putea fi închiriată cu 600 euro, în prezent chiria a ajuns la 650 euro/lună.

Cât costă chiria în Brașov

Brașovul ocupă locul al treilea în clasamentul orașelor cu cele mai scumpe garsoniere din țară. Aici, un apartament cu 2 camere poate fi închiriat în medie cu 450 euro/lună.

Chiriile în Constanța

Iar în Constanța s-au îngresitrat cele mai mari scumpiri pentru chirii de la începutul anului. În cazul unei garsoniere – prețul a crescu cu 22 de procente, în comparație cu luna ianuarie.

Cu 20 la sută costă mai mult și chiria pentru un apartmanet cu două camere în Constanța – în medie 430 de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: BERD a înrăutăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti pentru 2023 și 2024 | AUDIO