Confidenţialitate

China: Autoritățile vor să testeze 14 milioane de rezidenți dintr-un oraș, în 48 de ore, după apariția a 20 de cazuri de Covid-19 | VIDEO

Toți locuitorii din Tianjin, un oraș port din China, 14 milioane la număr, vor fi testați în descurs de 48 de ore, după apariția a 20 de cazuri de infectare cu SARs-CoV-2, dintre care două cu tulpina Omicron.

Rezidenții au fost deja sfătuiți să rămână în case până când vor fi testați, însă aceștia au posibilitatea și de a trimite un test negativ Covid-19 pentru a primi un permis cu care să folosească transportul în comun, notează BBC.

Speriați că vor rămâne mult timp blocați în case, oamenii au luat cu asalt supermarketurile pentru a-și face provizii.

Din cele 20 de cazuri confirmate, două sunt cu tulpina Omicron. China are în acest moment o toleranță zero față de Covid-19 și plănuiește să elimine complet transmiterea comunitară a SARS-CoV-2.

Spre deosebire de alte țări, care au decis să elimine o parte din restricții pe măsură ce populația s-a vaccinat, China a decis să impună lockdown și testarea în masă de fiecare dată când apar noi cazuri de Covid-19.

Politica autorităților chineze este una tot mai controversată, pe măsură ce populația se pregătește să intre pe 1 februarie în Noul An, atunci când milioane de oameni sunt așteptați să călătorească. În plus, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing vor începe câteva zile mai târziu după Anul Nou.

Și orașele Xi’an și Yuzhou se află în lockdown. Locuitorii din Xi’an se află în carantină de la finalul lunii trecute, spre nemulțumirea acestora, care au recurs la schimburi de buni pentru a-și procura mâncare.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: România putea înregistra, în două săptămâni, 50.000 de noi cazuri de Covid-19 zilnic, atrag atenția specialiștii MedLife