Confidenţialitate

Primul vaccin anti-Covid care acționează simultan asupra variantei Omicron și tulpinii originale a virusului, aprobat în Marea Britanie

Marea Britanie devine prima țară care aprobă un vaccin anti-Covid care acționează simultan împotriva variantei Omicron și tulpinii originale a virusului. Este un vaccin produs de Moderna. El ar trebui să fie administrat o dată pe an.

Noul vaccin a fost aprobată pentru utilizare la adulţi în Marea Britanie, a anunţat compania americană Moderna.

El constă într-o doză de rapel „bivalentă”, care vizează atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a SARS-CoV-2 şi „provoacă un răspuns imunitar puternic” împotriva ambelor variante, inclusiv a subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5, a declarat Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale din Marea Britanie.

Agenția a stabilit că noul ser îndeplineşte standardele de siguranţă, calitate şi eficacitate.

Cât privește efectele secundare observate, acestea sunt „de obicei uşoare” şi similare cu cele observate la variantele anterioare ale vaccinului.

Directorul medical al Moderna, dr. Paul Burton, declarase anterior că noul vaccin poate creşte anticorpii unei persoane la niveluri atât de ridicate, încât administrarea sa poate fi necesară doar anual.

Citește și: China: Un magazin plin cu oameni, închis brusc după ce printre cumpărători se afla și contactul unui bolnav Covid. Cu toții se află acum în carantină

Foto: Shutterstock