Confidenţialitate

Cazurile de Covid au scăzut în România. Ne putem aștepta la o creștere din septembrie, transmite Ministerul Sănătății | AUDIO

Despre situația îmbolnăvirilor de COVID-19 la nivel național: Aproape 39.000 de cazuri au fost confirmate săptămâna trecută, în scădere în comparație cu intervalul precedent.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol:

„Se observă această tendință de descreștere, același lucru observăm și în ceea ce privește numărul deceselor, au fost ceva mai puține față de săptămâna anterioară, dar după cum știm întotdeauna cu scăderea numărului de cazuri, scăderea numărului de decese se faace ceva mai lent. Este foarte posibil ca scăderea să o observăm mult mai vizibil în săptămânile următoare, dacă această tendință de scădere a numărului de cazuri se va menține.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cazurile ar putea să crească din nou, după perioada concediilor și revenirea elevilor la școală, mai spune oficialul de la Ministerul Sănătății:

„Deocamdată această tendință de scădere este evidentă, probabil că încet-încet mulți vor începe să renunțe la mască dintre cei care au utilizat-o atunci când numărul de cazuri a fost mai crescut. Deocamdată nu ne așteptăm la fenomene deosebite, doar cu întoarcerea din vacanțe și începerea școlilor ne putem aștepta din nou la o creștere a numărului de cazuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Primul vaccin anti-Covid care acționează simultan asupra variantei Omicron și tulpinii originale a virusului, aprobat în Marea Britanie

Foto: Unsplash