Confidenţialitate

Centrele de evaluare Covid: Andrei Baciu explică pașii de urmat pentru cei care se infectează cu SARS-CoV-2 | AUDIO

În ultimele zile, peste 2.000 de persoane diagnosticate cu coronavirus au mers la centrele de evaluare COVID. Sunt  operaționale 205 astfel de centre, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Într-o conferință de presă, la Guvern, Andrei Baciu a vorbit despre pașii pe care trebuie să îi urmeze o persoană care prezintă simptome de COVID:

„Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne testăm, o persoană care are simptome ar trebui să verifice cu medicul de familie dacă se poate face testarea la medicul de familie, dacă nu, atunci evident să sunăm la DSP. În cazul persoanelor care au un rezultat pozitiv, următorul lucru pe care trebuie să-l facem este să luăm contact fie cu medicul de familie, fie cu un serviciu de asistență medicală pentru evaluare și eventual tratament, dacă se impune. Până în acest moment, avem 205 centre de evaluare operaționale, în care au fost evaluate, între 24 și 27 ianuarie, 2.074 de persoane.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La nivel național, gradul de ocupare în spitale a depășit ușor 34%, dar niciun județ nu a ajuns încă la 75% locuri ocupate, ceea ce înseamnă că și săptămâna viitoare școlile vor funcționa cu prezență fizică a elevilor:

„În fiecare zi de joi ne uităm la acest grad de ocupare al paturilor, iar în acest moment vorbim de un grad de ocupare de 34,05% la nivel național. Înseamnă că, săptămâna viitoare, toate școlile își mențin activitatea în formatul normal, deschis.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Secretarul de stat Andrei Baciu a menționat că România are 25.000 de paturi pentru bolnavii de COVID.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Situația formularelor PLF care lipsesc din platformă. Andrei Baciu: Dacă s-a produs o eroare umană, se va corecta | AUDIO