Cendrawasih, Margapati şi Legong, în premieră în România, la ASIA FEST – VIDEO

În premieră la  ediția din acest an  a Festivalului de Cultură şi Gastronomie Asiatică ASIA FEST puteți urmări câteva dansuri tradiţionale indoneziene, aduse de Centrul Cultural Indonezian: Cendrawasih, Margapati şi Legong.

 

Dansul Cendrawasih este un dans balinez

Dansul Cendrawasih (FOTO) este un dans balinez efectuat de două dansatoare și ilustrează ritualurile de împerechere ale pasării paradisului (burung Cendrawasih în indoneziană).

Dansul tradițional Margapati datează din 1964 și descrie caracterul unui leu, regele pădurii – sever, înfricoșător și plin de încredere în sine. Muzica gamelan care acompaniază acest dans este ritmică și dinamică, în concordanță cu mișcările dansului.

Legong este un tip de dans balinez, care este caracterizat prin mișcări complexe ale degetelor de la mâini și ale picioarelor, precum și gestică și mimică expresive.

Cea de-a 3-a ediție a Festivalului de Cultură şi Gastronomie Asiatică ASIA FEST va avea loc în perioada 31 octombrie- 2 noiembrie, între orele 10.00- 20.00 la Sala Palatului din București. Intrarea este gratuită.

ASIA FEST este un eveniment dedicat promovării valorilor culturale şi bucătăriilor specifice ţărilor asiatice şi este conceput ca un melanj de: spectacole, prezentări, workshop-uri  culturale și gastronomice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS