Celebrităţi de la Hollywood apar într-un videoclip despre refugiați – VIDEO

Mai multe celebrităţi de la Hollywood sprijină cauza refugiaţilor într-o înregistrare video, în care vedetele din lumea filmului recită versurile unui poem dedicat persoanelor din lumea întreagă nevoite să îşi părăsească locuinţele, potrivit Reuters.

Cate Blanchett, Keira Knightley, Stanley Tucci, Chiwetel Ejiofor, Jesse Eisenberg şi Kit Harrington apar în acest poem-video, intitulat ”What They Took With Them”, pe care Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) l-a publicat pe Facebook, luni, în sprijinul petiţiei online #WithRefugees.

Scris de Jenifer Toksvig, poemul a fost inspirat de poveştile de viaţă şi mărturiile persoanelor din lumea întreagă care au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele şi să plece în pribegie, luându-şi cu ele foarte puţine lucruri.

Printre obiectele prezentate în poemul-video se află un portofel, un livret militar, o diplomă de bacalaureat, un telefon mobil, cheile unei case şi un drapel.

”Ritmul şi cuvintele acestui poem cadrează cu frenezia şi haosul şi teroarea pe care le resimţi atunci când eşti obligat să îţi părăseşti casa, luând cu tine foarte puţine lucruri şi să fugi spre o zonă sigură”, a declarat Cate Blanchett, care este ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR.

UNHCR a spus că petiţia #WithRefugees cere tuturor guvernelor lumii să asigure refugiaţilor accesul la zone sigure de locuit, dreptul la educaţie şi dreptul la muncă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS