Confidenţialitate

Celebra rețetă de plăcintă cu dovleac a lui Chef Cezar Munteanu

După o discuție despre dovleac și plăcinta cu dovleac la Mâncare cu Principii, din această sâmbătă, Chef Cezar Munteanu a primit foarte multe mesaje pe pagina de Facebook Radio Europa FM și pe WhatsApp la 0728.111.222 pentru a dezvălui celebra lui rețetă de plăcintă cu dovleac.

Dorințele au fost ascultate, așa că celebra rețetă de plăcintă cu dovleac a lui Chef Cezar Munteanu este pe europafm.ro:

Pentru 1 kg, adică vreo 6 persoane

– Dovleac ras pe răzătoarea mare, 1.3 kg
– ulei de struguri, 125 ml
– griș, 3 linguri
– zahăr, 125 de grame
– foi de plăcintă, nu foietaj, 1 pachet 350-400 gr
– Ghimbir pudră, 1 linguriță
– amestec de zahăr pudră și scortișoară 2+2 linguri

Mod de preparare
Într-o cratiță largă se călesc în uleiul de struguri și zahăr, dovleacul cu adaos de ghimbir, maxim 20 de minute.

Se presară la final și grișul și se lasă la răcit.

Se tapetează tava cu ulei și griș, se pune un strat de foi plăcintă, mai gros apoi alternați cu dovleac. Stratul final trebuie, la fel, un pic mai grosuț. Îl umeziți cu apă și puțin ulei și îl presărați uniform cu zahăr. Coaceți 1 oră la 170 grade Celsius și după răcire pudrați cu amestecul de scortisoara și zahăr pudră.