Cele mai puternice naționale de rugby din emisfera sudică vor o competiție în Australia

Cele patru mari forțe ale rugby-ului de la sud de Ecuator: Noua Zeelanda, Australia, Africa de Sud și Argentina, vor să organizeze o competiție mai mică, după modelul Rugby Championship, în toamna acestui an.

Inițiativa aparține federaţiei australiene, care a început deja discuţii cu guvernul său.

La două luni de la impunerea restricţiilot pentru împiedicarea răspândirii Covid-19, australienii au reluat competiţiile sportive naţionale.

Cele internaţionale rămân incerte, din cauza întreruperii transporturilor şi a controalelor stricte de la granițe.

Explorăm împreună cu guvernul Australiei dacă putem face un nod de operaţiuni aici în Australia şi să zburăm către toţi membrii SANZAAR (organizatorul Super Rugby şi Rugby Championship), care se află în bule de pregătire, care pot sta în carantină efectiv şi care pot juca în competiţie”, a declarat Rob Clarke, director executiv interimar al Rugby Australia.

Australia şi Noua Zeelandă discută de peste o lună despre deschiderea unei bule ”trans-Tasmania’‘, de călătorii fără restricţii între cele două ţări, care au menţinut sub control cu succes pandemia de Covid-19.

Amintim, forul australian de rugby a anunţat, luni, măsuri drastice de reformă: concedierea unei treimi din personalul angajat şi a câtorva zeci de muncitori temporari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS