Confidenţialitate

Cele mai ciudate și exclusiviste hoteluri din lume, accesibile turiștilor – GALERIE FOTO

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat cele mai ciudate hoteluri care înc funcționează și unde inclusiv românii pot alege să petreacă un sejur sau măcar să le viziteze.

Un hotel din gheață, o cameră subacvatică, o căsuță în copac sau un dormitor într-un avion pot schimba percepția asupra unei vacanțe.

În Anjou, provincia istorică din vestul Franței recunoscută pentru abundența castelelor și a catedralelor, există Hotelul Fontevraud, o fostă catedrală care și-a păstrat exteriorul intact, cu arcade înalte, coloane restaurate și ferestre alungite. Interiorul este amenajat modern, în contradicție cu exteriorul iar stilul minimalist face din această locație o atracție turistică în sine.


FOTO: Abbaye Royale de Fontevraud

Nu foarte departe, într-o altă regiune viticolă din nordul Spaniei se află Hotel Marques de Riscal, o clădire creată de Frank Gehry care pe lângă acoperișul inedit, oferă 43 de camere cu design unic toate respectând exigențele unui hotel de 5 stele.

Laponia este renumită pentru igluurile care permit observarea aurorei boreale celor mai norocoși dintre turiști, iar Levin Iglut este un exemplu foarte bun, asigurând o priveliște perfectă prin acoperișul de sticlă.

În Suedia, țara vecină, tema principală este dată tot de temperaturile scăzute, deci un hotel din gheață completează perfect peisajul. Ice Hotel se diferențiază de celelalte prin faptul că în fiecare an are o nouă  arhitectură. Timp de aproximativ 5 luni, începând din luna noiembrie, hotelul este creat și este la dispoziția turiștilor, iar în fiecare primăvară se topește integral.

Holurile hotelului sunt de fapt adevărate expoziții de artă care au ca obiect diverse sculpturi în gheață, iar fiecare cameră are o tematică diferită și este sculptată de artiști din întreaga lume.

Temperatura camerelor este menținută între -5 și -8 grade Celsius. Turiștii care preferă o variantă mai comodă dar la fel de specială mai pot merge aproximativ 4 ore cu mașina spre sud și vor găsi Tree Hotel, un ansamblu de căsuțe construite în copaci, cu design diferit (OZN, cuib, pereți din oglinzi, etc).

Turiștii români care vor să descopere habitatul gorilei de munte și cu puțin noroc să observe unul dintre cele aproximativ 600 de exemplare pot face acest lucru bucurându-se de condițiile unui resort de lux cu o priveliște greu de replicat.

Bisate Lodge este un complex amplasat în amfiteatrul unui vechi con de vulcan din Parcul Național Volcanoes din Rwanda.

Mergând spre est, în insulele Maldive se află un alt loc de trecut pe lista de obiective din 2020: Resortul Conrad, cu a sa cameră subacvatică din sticlă construită la 16 m adâncime. Cu aceeași priveliște se poate servi și masa în restaurantul amplasat în culoarul subacvatic din aceeași aripă a complexului.

O altă locație diferită de unitățile de cazare obișnuite se află în Costa Rica, unde un avion Boeing 727 abandonat a fost preluat și transformat într-un „hotel” inedit. 727 fuselage house oferă 2 dormitoare cu băi individuale și o terasă deasupra aripilor pentru amintiri speciale din vacanța în America Latină.

Cât costă zborul până în locurile unde sunt hotelurile inedite

Destinație Prețul mediu

al unui zbor dus-întors

Paris 146 EUR
Bilbao 200 EUR
Rovaniemi 497 EUR
Kiruna 404 EUR
Lulea 342 EUR
Kigali 787 EUR
Male 749 EUR
San Jose 811 EUR

Prețurile menționate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică  cu date de căutare între 01.01.2019 – 31.12.2019. Prețurile se pot modifica sau pot deveni indisponibile.