Confidenţialitate

Cei doi manageri de spitale din București –intrați în vizorul procurorilor – au fost arestați preventiv

Managerul Institutului Oncologic din București, Dan Nicolae Straja și managerul spitalului Bagdasar Arseni, Bogdan Păltineanu au fost reținuți ieri de procurorii DNA.

Sunt acuzați că au luat mită de la firme care aveau contracte cu instituțiile pe care le conduceau. Procurorii spun că mita era ascunsă în reviste.

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, Bogdan Păltineanu este acuzat că anul trecut, pe când conducea Institutul Ana Aslan ar fi încasat, de la reprezentanții a două firme, peste 73 de mii de euro și aproape 19 mii de lei. Sumele reprezentau un comision de 10 la sută din valoarea contractelor pe care cele două societăți le-au încheiat cu Institutul Ana Aslan.

Procurorii spun că Bogdan Păltineanu primea mita ascunsă în reviste. Reprezentantul firmei urca în mașina lui Bogdan Păltineanu și ascundea revista sub scaunul de lângă șofer. Cu altă ocazie, managerul Institutului Ana Aslan a primit revista cu bani în sacoșa de cumpărături sau direct la el acasă. După prima tranșă de peste 26 de mii de euro, a insistat să primească banii lunar sau odată la două luni, dar să fie sume mai mici, ca să nu bată la ochi.

La fel proceda și managerul Institutului Oncologic din București, Dan Straja, care ar fi luat mită aproape 96 de mii de euro. Banii erau ascunși în reviste, iar predarea lor se făcea în mașină și chiar în biroul său de la Institut. Dan Straja și reprezentantul firmelor comunicau prin bilețele. Mita era scrisă pe postit-uri de culoare galbenă, care

         Surse judiciare citate de news.ro spun că managerii spitalelor ar fi încheiat contracte de achiziții medicale la prețuri supraevaluate, iar unele firme erau controlate de Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea.