Cea mai lungă insectă din lume, descoperită în China

Cea mai lungă insectă din lume este un exemplar din ordinul Phasmatodea, o așa-numită insectă băț, care măsoară peste de 60 de centimetri și a fost descoperit în sudul Chinei în urmă cu doi ani, scrie Agerpres.

Cu lungimea exactă de 62,4 centimetri, această insectă descoperită în provincia Guangxi (sud) depășește precedentul record în domeniu, deținut tot de o insectă băț. Aceasta fusese descoperită în Malaysia, în 2008, are 56,7 centimetri și este expusă la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Insecta deținătoare a noului record a fost capturată de entomologul Zhao Li, după ce a primit o serie de informații de la câțiva săteni despre existența unor insecte gigantice, foarte lungi și cu o grosime comparabilă cu aceea a unui deget de om. Căutările lui Zhao Li au durat 6 ani.

cea mai lunga insecta din lume (2)

„Căutam insecte pe un munte cu altitudine de 1200 de metri, la Liuzhou, în provincia Guangxi, în noaptea de 16 august 2014, când am văzut o umbră care semăna cu o nuia. Când m-am apropiat, am constat că și picioarele acestei insecte gigantice erau la fel de lungi ca ea”, a povestit Zhao Li.

Insecta a primit numele de Phryganistria chinensis Zhao în onoarea celui care a descoperit-o.

Până în prezent, au fost descoperite peste 3.000 de varietăți de insecte din ordinul Phasmatodea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare