Confidenţialitate

Ce vrea Zelenski în schimbul apropiatului lui Vladimir Putin, omul de afaceri Viktor Medvedciuk, luat prizonieri de ucraineni | AUDIO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, propune Moscovei un schimb de prizonieri. Vrea să îl ofere pe omul de afaceri Viktor Medvedciuk, un apropiat al lui Vladmir Putin, arestat recent, la schimb cu ucraineni aflați în captivitate în Rusia.

Autoritățile din Ucraina au anunțat ieri că l-au arestat pe Viktor Medvedciuk, om de afaceri apropiat de liderul de la Kremlin și fondator al partidului pro-rus din Ucraina „Platforma de opoziţie-Pentru viaţă”.

În vârstă de 67 de ani, acesta se afla în arest la domiciliu din primăvara anului trecut, după ce a fost acuzat de înaltă trădare şi tentativă de jefuire a resurselor naturale din Crimeea. Anul acesta în februarie, la două zile după debutul invaziei Rusiei în Ucraina, bărbatul a dispărut însă. Acum ucrainenenii spun că l-au prins și îl oferă la schimb cu mai mulți ucraineni captivi în Rusia.

Președintele Volodimir Zelenski spune că vrea ca Viktor Medvedciuk să fie un exemplu. El promite că toți oligarhii și criminalii ruși vor fi prinși. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a refuzat să comenteze arestarea acestuia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: OMV Petrom nu va mai importa țiței din Rusia. Care sunt noile surse de țiței ale gigantului petrolier | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.