Confidenţialitate

Zelenski cere și mai multe arme de la comunitatea internațională: „Dacă am primi artileria necesară, am putea debloca Mariupolul” | AUDIO

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cere din nou mai multe arme de la comunitatea internațională. El spune că altfel nu poate apăra orașul port Mariupol. Orașul, aflat sub asediu de peste o lună, este aproape de a fi cucerit de forțele ruse.

Ucraina nu are armele necesare pentru a debloca Mariupolul, spune președintele Volodimir Zelenski – „Dacă am primi avioane şi suficiente vehicule blindate grele, artileria necesară, am putea să o facem”, a transmis Zelenski într-o nouă înregistrare video.

El a adăugat că încă nu a ajuns la un acord în această privință, dar că e sigur că va primi aproape tot ce are nevoie. „Doar că se pierde timp și se pierd și vieţi ale ucrainenilor. Vieţi pe care nu le putem recupera”, a mai spus președintele Ucrainei.

El a spus că responsabilitatea pentru acest lucru le aparține și celor care încă ţin în uzinele lor armele de care are nevoie Ucraina și că acest lucru va rămâne mereu în istorie.

Într-un interviu pentru Associated Press, primarul orașului Mariupol Vadim Boicenko a spus că peste 10.000 de civili au murit în localitatea pe care o administrează. Străzile sunt pline de cadavre, a adăugat edilul, care se teme că bilanţul real al deceselor ar putea depăşi 20.000.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Zelenski, discurs în Parlamentul Coreei de Sud: Mariupol este distrus. Rusia a ucis probabil zeci de mii de oameni acolo | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.