Confidenţialitate

O delegație internațională de lideri religioși vizitează Ucraina | AUDIO

În semn de solidaritate cu Ucraina, o delegație internațională de lideri religioși vizitează, astăzi țara. Unii membri ai delegației au dezvăluit că a existat o puternică susținere pentru a condamna Biserica Ortodoxă Rusă, care încurajează atacurile din Ucraina.

Fostul Arhiepiscop de Canterbury, Rowan Williams, se va afla printre membrii delegației care vizitează Ucraina. O delegație internațională de lideri religioși – care va include călugări, rabini, clerici musulmani, lideri religioși budiști și hinduși.

Se așteaptă ca grupul să se întâlnească cu persoane care au fugit din estul Ucrainei către orașul Cernăuți.

Fostul Arhiepiscop de Canterbury Rowan Williams a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu pentru BBC Radio Four, că există o susținere puternică pentru a exclude Biserica Ortodoxă Rusă din Consiliul Mondial al Bisericilor, pentru că nu a condamnat uciderea unor oameni nevinovați.

Papa Francisc a binecuvântat vizita spunând că nu este momentul pentru a fi păstrată tăcerea, ci pentru a cere cu forță încetarea a ceea ce el a numit „aceste acte abominabile”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Zelenski cere și mai multe arme de la comunitatea internațională: „Dacă am primi artileria necesară, am putea debloca Mariupolul” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.