Confidenţialitate

Rusia riscă să rămână fără bere. Producătorii europeni vor să se retragă de pe piața rusă | AUDIO

Rusia riscă să rămână fără bere. Producătorii europeni au anunțat că se retrag de pe piața rusă, iar 98% din hameiul folosit de producătorii interni provine din import. Producătorii de bere din Rusia cer acum ajutorul Ministerului Agriculturii.

Producătorii de bere din Rusia mai au hamei pentru câteva luni, dar se tem că vor avea probleme serioase pe timpul verii dacă aprovizionarea va fi întreruptă. 98% din hameiul folosit anual la producerea berii provine din import, din țări precum Germania, Cehia și Statele Unite care au aprobat deja sancțiuni pentru Rusia.

Uniunea Berarilor din Rusia a cerut Ministerului Agriculturii să găsească modalități de a înlocui hameiul din import, scrie agenția Reuters care citează ziarul rusesc Kommersant.

Producătorii cer guvernului să sprijine înființarea de culturi locale, proces care va dura însă câțiva ani. În acest sens, ar avea nevoie de subvenții de peste 500 de milioane de ruble, adică peste 6 milioane de dolari.

Berarii ruși se așteaptă la o cerere mai mare în perioada următoare, în condițiile în care rivalii europeni Carlsberg și Heineken au anunțat că intenționează să părăsească piața din Rusia.

Sursa foto: Unsplash / Gerrie van der Walt

Citește și: Kuleba, despre atacul din gara Kramatorsk: A fost un măcel deliberat. Vom aduce în fața justiției fiecare crimă de război

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.