Confidenţialitate

Ce vrea Lia Olguța Vasilescu să transmită prin distribuirea unui clip video în care protestatarii sunt atacați de forțele de ordine cu tunuri de apă – VIDEO

Ministrul Muncii și Justiției Sociale pare să dea exemplu o intervenția din Venezuela a forțelor de ordine care au îndepărtat protestatarii cu ajutorul tunurilor de apă.

Înregistrarea video de doar 17 secunde a fost distribuită de la un sud african care aprecia intervenția în forță și imaginile care arată oameni doborâți pe asfalt de tunurile cu apă. Postarea inițială a fost făcută în urmă cu mai bine de o lună, însă ministrul român a găsit potrivit să o distribuie aseară, după noul protest derulat în Piața Victoriei din București și în alte orașe din țară.

Postarea făcută de Lia Olguța Vasilescu a trezit numeroase reacții, unii comentatori făcând o paralelă între intervenția din Venezuela și modul în care ar trebui să reacționeze autoritățile din România în cazul protestelor pașnice împotriva intențiilor de a modifica legile justiției.

”Care este diferenta între protestul din București și imaginile astea? Câți dintre cei care protestează în București au aruncat cu pietre? Nu vă mai ambalați degeaba…”, scrie cineva, în timp ce alte persoane consideră că este modul corect de intervenție – ”Așa să faceti și voi cu jegosii să-i spălați” sau ”Așa se face dacă nu ai autorizație!”