Confidenţialitate

Ce probleme întâmpină școlile de la sate, la început de an școlar | AUDIO

Primăriile din localitățile mici întâmpină probleme în a le asigura elevilor măști de protecție pentru perioada petrecută la școală.

De exemplu, în comuna Vinga, aflată la aproximativ 40 de kilometri de municipiul Arad, 825 de copii sunt înscriși la grădiniță, școală și liceu, dar nu toți părinții au bani să le ofere minorilor măștile necesare.

Și asta nu e tot. Chiar dacă elevii vor învăța în serii, băncile trebuie despărțite de panouri, o dotare ineficientă și un efort financiar inutil, spun dascălii.

“Să asigurăm aceste măști va fi greu, pentru că impactul este destul de mare. Cu plexiglasul, acolo suma crește enorm. Chiar nu știu dacă o să ajungem să putem asigura sume, fonduri, pentru tot ceea ce ni s-a solicitat în acea adresă”, a declarat Loredana Bogdanov, Șef Serviciu Contabilitate Primăria Vinga.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă școala va începe cu elevii în bănci, copiii care învață în cele șapte corpuri de clădire trebuie triați în fiecare zi. La școala din Vinga nu există medic școlar de câțiva ani.

“Avem șapte clădiri și nu avem niciun cabinet medical, nici medic care să asigure triajul epidemiologic, așa cum e prevăzut în ultimele normative. Dacă e să ne încadrăm, să funcționăm conform acelor normative, noi nu putem să facem față”, a spus Nicoleta Ivan, directoarea Liceului Teoretic Vinga.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.