Ce mesaje au transmit candidații la alegerile prezidențiale în ziua votului (AUDIO)

La ieșirea din secțiile de votare, majoritatea au explicat cum vor să arate România și ce așteptări au de la viitorul președinte.

Președintele în funcție, Klaus Iohannis și candidatul PNL la alegerile prrezidențiale, a votat la o secție organizată la Liceul Jean Monnet, fiind însoțit de lideri PNL, printre care Alina Gorghiu și Dan Motreanu.

”E o zi extrem de importantă pentru România, dar, recunosc, și pentru mine, personal. Am votat pentru România normală. Îmi doresc un viitor foarte bun pentru România și sper să primesc astăzi confirmarea că foarte mulți români își doresc același lucru”, a declarat Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Fostă șefă a Guvernului și candidată în cursa prezidențială, Viorica Dăncilă a votat dimineață, după ora 8.00, în București, la Colegiul Sfântul Sava. A fost însoțită de soțul său și de deputata Olguța Vasilescu.

”Am votat pentru o Românie a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă în care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine că nu au ce pune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii, am votat împotriva austerității. Am votat pentru o Românie unită, în care fiecare român să se regăsească în deciziile președintelui”, a declarat Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Candidatul PMP, Theodor Paleologu, a votat la Liceul Spiru Haret din București.

„Am votat pentru o Românie a respectului. Respect pentru muncă, respect pentru educație, respect pentru moștenirea culturală și spirituală a României și a Europei, respect pentru românii de toate vârstele, pentru tineri și bătrâni, pentru românii din România și din afara țării”, a spus Theodor Paleologu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Candidatul USR Plus la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a votat la Sibiu, iar când a introdus votul în urnă, a spus: „Aici e puterea cetățenilor”.

„Generația de după ’89 se implică. Este un vot pentru viitor. Am venit la acest vot alături de familia mea, sunt părinții mei aici, frații mei și cei doi colegi, pentru că a fost un efort de echipă și sunt foarte optimist de rezultat. Mesajul meu e foarte simplu <Luați-vă prietenii, colegii, familia, pe toți cei apropiați și mergeți la vot. Exprimați-vă credința dumneavoastră pentru viitorul României, oricare va fi această credință. Astăzi, ștampila aceea mică este puterea pe care o are fiecare cetățean și astăzi putem să avem România pe care noi o dorim împreună”, a declarat Dan Barna.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Candidatul UDMR la alegerile prezidențiale, Kelemen Hunor, a votat pentru „respect și pentru încredere”.

„Am votat pentru viitorul României, pentru respect și pentru încredere, am votat pentru o societate și pentru o țară care va investi în două resurse importante, omul și natura, în educație și în protecția mediului și susținerea economiei. Sunt convins că astăzi va fi o prezență mare și eu spun să mergeți la vot și să votați, să alegeți cea mai bună soluție pentru România. Toată lumea să meargă la vot. Votul de azi este foarte important, de aceea eu cred că trebuie să meargă cât mai multă lume la vot. Orice alegere, orice vot este foarte important fiindcă înseamnă și legitimitate, dar și implicarea cetățenilor în treburile cetății”, a spus Kelemen Hunor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Candidatul PPUSL la alegerile prezidențiale, Ramona Ioana Bruynseels a declarat că a votat pentru o Românie în care Diaspora să se întoarcă acasă și în care noi toți să ne dorim să românem și de care să fim mândri

”Am votat pentru o Românie în care Diaspora să se întoarcă acasă și în care noi toți să ne dorim să românem și de care să fim mândri. Este extrem de important (votul – n.r.) și tocmai de aceea am să-i îndemn pe toți românii să iasă la vot – știți, mulți și-au dat viața pentru ca noi să avem acest drept și să ne facem viața auzită”, a spus Ramona Ioana Bruynseels.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Candidatul independent Alexandru Cumpănaşu a votat la o secţie din Caracal.

„Am votat pentru o Românie în care să nu mai trebuiască să ne fie frică să ne ducem copiii la şcoală, pentru o România în care să nu ne fie frică de faptul că autorităţile ascund adevăruri sau că nu află la timp ceea ce trebuie să afle, pentru o Românie în care românii să se simtă pe ei în siguranţă şi familiile lor, pentru o Românie din care mafia să dispară, pentru o Românie care să aibă din ce în ce mai multă încredere în ea, pentru o Românie cu viziune pentru viitor”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

14 candidați s-au înscris în cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni:

Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, Dan Barna, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Ramona Ioana Bruynseels, Cătălin Ivan,  Viorel Cataramă, John-Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu, Ninel Peia, Alexandru Cumpănașu, Bogdan Stanoevici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS