CE a încheiat negocierile cu Valneva pentru achiziționarea a 30 de milioane de doze de vaccin

Comisia Europeană a anunțat că a încheiat, marți, discuțiile preliminare cu Valneva în vederea achiziționării potențialului vaccin anti-Covid pe care compania îl produce.

Astfel, Valneva ar urma să ofere UE 30 de milioane de doze, cu posibilitatea suplimentării cu până la alte 30 de milioane.

Discuțiile preliminare cu Valneva vin în completarea unui portofoliu vast deja asigurat de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele deja semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac și Moderna, precum și discuțiile preliminare încheiate cu Novavax.

Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, odată ce vaccinurile s-au dovedit a fi sigure și eficace, așa cum este deja cazul pentru cele produse de BioNTech/Pfizer și Moderna, autorizate recent în UE, susțin reprezentanții CE.

Statele membre pot decide să doneze vaccinurile unor țări cu venituri medii și mici sau să le redirecționeze către alte țări europene.â

Valneva este o companie europeană de biotehnologie care creează un vaccin cu virus inactivat. „Aceasta este o tehnologie tradițională de producere a vaccinurilor, utilizată timp de 60-70 ani, cu metode consacrate și un nivel înalt de siguranță.

Majoritatea vaccinurilor antigripale și multe vaccinuri pentru copii utilizează această tehnologie. În prezent, acesta este singurul vaccin cu virus inactivat împotriva COVID-19 aflat în stadiul de studii clinice intervenționale în Europa”, se mai arată în comunicatul CE.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS