Confidenţialitate

Cazul Onești: Firma la care lucrau muncitorii ucişi în apartament poate fi trasă la răspundere penal | AUDIO

Firma la care lucrau muncitorii ucişi în apartamentul din Oneşti poate fi trasă la răspundere penal după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă a concluzionat că cei doi au suferit un «accident de muncă mortal».

Chimcomplex trebuie să plătească o amendă de 8.000 de lei și trebuie să refacă procedurile de securitate în muncă, spune avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile victimelor:

„Acei muncitori au fost prezenți acolo pe baza unor dispoziții verbale. Șeful lor, practic, le-a dat un telefon și le-a spus mâine dimineață vă duceți la apartament, știți deja unde este și vă apucați de treabă. Această chestiune cu dispoziția verbală este o chestiune pe care ITM-ul a considerat-o ca fiind nelegală și sigur că a și aplicat amenzi de 8.000 de lei Chimcomplexului, iar alte 3 sancțiuni, sub forma avertismentelor. Deci, da, vorbim foarte clar despre un accident de muncă, mortal.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, în urmă cu două luni, doi muncitori au fost uciși într-un apartament din Onești de fostul proprietar.

Două dosare penale sunt deschise în acest caz: unul în care sunt cercetați polițiștii care au intervenit, iar în cel de-al doilea sunt cercetați fostul proprietar și soția acestuia.